Fri frakt vid 799:- / Snabb leverans / Fria returer

Hur gör du för att tighta till midjan?

|29/03, 2021

Hur gör du för att tighta till midjan?

Det finns tre viktiga faktorer som jag kommer gå igenom här:

  • Kosten
  • Träning
  • Waist training


Kosten

Får att förlora fett så måste du göra av med flera kalorier än du du äter eller dricker. Så målet är att ligga 300-500 kalorier minus varje dag.


Träningen


Det är främst dom inre magmusklerna man vill jobba med för att få en smalare midja. Och det gör man bäst med statiska övningar. 


Här kommer mina 3 bästa övningar.


Plankan

Utförande

Ligg på underarmarna och på tårna. Se till att kroppen är rak som en planka. I denna position skall man kunna vara stabil, dvs. stå kvar om någon putter på en. 

Tänk på att inte svanka, utan att spänna den inre magmusklerna. Tänk på att inte heller sjunka ner i den övre rygg, utan pressa upp med hjälp av skulderblad muskulatur och de breda ryggmusklerna.

Fågelhunden

Balansera på ett knä respektive motsatt hand. Genom att spänna magmuskler och hålla ryggen rak sträcker du ut benet i linje med huvud och rygg. Räkna till tio och byt sedan till det andra benet respektive motsatt hand.

BÅLROTATION MED VIKT (RUSSIAN TWIST)


Sätt dig på golvet och lyft benen en bit från underlaget. Luta ryggen lätt bakåt tills du känner att magmusklerna aktiveras. Lyft en medicinboll (eller vikt) från den ena sidan till den andra och tillbakaWaist training


En Waisttrainer för platt mage

Du hittar en mängd olika modeller här på www.tinywaist.com och är du osäker på vilken som passar dig bäst, så kontakta oss.

En waisttrainer är ett bälte för smalare midja. Den kan bäras under plagg och används därför enkelt under dagen. Regelbundet användande av ett bälte för smalare midja kan leda till att man minskar måtten kring midjan och får plattare mage. Den kan även hjälpa till att öka förbränningen och därmed hjälpa dig att gå ner i vikt. 

Det tighta, elastiska materialet är utformat för att strama åt midjan. Det kan kännas lite ovant att ha på sig en waisttrainer i början då den sitter tight men detta är hela poängen. Man ska självklart kunna andas ordentligt och känna sig bekväm i sin korsett medan materialet jobbar för att forma midjan till att bli mindre och smalare. 

Användning av en Waisttrainer

Så hur använder man en korsett för att få platt mage? Den är både enkel och lätt att använda. Du sätter helt enkelt på dig din waisttrainer runt magen så att den övre delen är placerad precis under bysten och sätter fast den. Du kan sedan bära din waisttrainer när det passar dig bäst eftersom den är enkel att dölja under kläderna. Du kommer dessutom bli påmind om att jobba med magmusklerna även på jobbet, när du är ute och går mm.


Artikeln är skriven av:

Mike Björk

Licensierad personlig tränare och kostrådgivare

Mobil: 0708-394186

Email: [email protected]

Instagram: https://www.instagram.com/pt.mike.halmstad/

Facebook: https://www.facebook.com/pt.mike.bjork/